Home » Nieuws » Pensioenblog #4 Het is lente in pensioenland!

Pensioenblog #4 Het is lente in pensioenland!

20 mrt 2019

Pensioenblog #4 Het is lente in pensioenland! Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak!!

Tijd om er de bezem eens goed doorheen te halen. Portal voor je pensioen. Portal voor de WGA gat verzekering. WIA excedent, Ziekteverzuim? Jep, ook eigen portalen als werkgever…..

De afgelopen jaren zijn verzekeraars (en andere dienstverleners) in een steeds hoger tempo aan het digitaliseren. Daarnaast wordt onze wetgeving verder aangescherpt op de nieuwe digitale werkelijkheid.

Excelgoeroe (tegen wil en dank?)

Tot een aantal jaar geleden was het de normaalste zaak van de wereld. Personeelsbestandjes over en weer mailen. Salarismutaties, nieuwe medewerkers, partnergegevens, mensen die uit dienst gaan. Noem maar op. Alles werd aan de betrokken verzekeraars gemaild, om te zorgen dat de pensioenregeling en de aanvullende verzekeringen netjes werden bijgewerkt.

Dit heeft er voor gezorgd dat een generatie aan ondernemers, officemanagers, HR afdelingen en medewerkers zich vandaag de dag excelgoeroe mogen noemen. Echter een houdbare oplossing was dit niet. Te vaak ging het mis. Gegevens op straat of levensgrote correctieslagen waar uiteindelijk niemand meer uit kwam.

AVG

Sinds mei vorig jaar kennen we de AVG. Dat er ruim voor deze richtlijn al privacywetgeving van kracht was, laat ik hier maar even in het midden. Het onbeveiligd rondmailen van gegevens is sinds mei 2018 ondenkbaar. Ruim voor die tijd begon de markt echter al met het uitrollen van portals. Door het gebruik van deze portals, werd de doorgifte van mutaties gestructureerd en daalde de administratieve last bij de verzekeraars. Goeie zaak, toch?

Zeker! Alleen is een vervelende bijkomstigheid dat je nu wel erg veel portals aan het vullen bent. Met een gemiddeld arbeidsvoorwaarden pakket, heb je al snel tussen de 5 en 9 verschillende loketten om je informatie te delen. Ieder met een eigen werkwijze, wachtwoord en jargon. Wat het begrip “salaris” in het portal van de pensioenverzekeraar is, hoeft niet hetzelfde te zijn als het “salaris” in de portal van de WIA verzekeraar, om maar eens een voorbeeld te noemen.

Je gaat bijna terug verlangen naar de Excel tijd….

Koppelen

Het kan gemakkelijker. Zonder in te boeten aan veiligheid. Sterker nog; het kan gemakkelijker, veiliger, beter èn overzichtelijker.

Zo is het goed mogelijk om alle portalen bij je verschillende verzekeraars en uitvoerders aan 1 centraal portal te koppelen. Zogezegd je eigen pensioen- en verzekeringsportal. Hiermee beperk je de invoer van gegevens enorm. Wanneer je jouw / jullie eigen pensioen- en verzekeringsportal dan ook nog eens koppelt aan je salarisadministratie, dan heb je je invoer echt tot een minimum beperkt En daarmee tevens ook de foutkans, het werk en de communicatie.

Het centraliseren van jullie regelingen, mutaties en data levert je ook nog eens fantastisch inzicht op. Je hebt immers alles in jouw eigen pensioen- en verzekeringsportal zitten. Met een druk op de knop “tover” je alles op je scherm. Of voor de eerder genoemde excelgoeroes; je exporteert alles eenvoudig in een excelformat naar keuze.

Raar eigenlijk he? Door het afnemen van een extra portal, zorg je uiteindelijk dat je er minder nodig hebt. Niet zo gek, als je bedenkt dat je “centrale” portal er vooral voor jou is en niet om het werk van de verzekeraars makkelijker te maken.

MijnLifeBenefits

MijnLifeBenefits is zo’n portal. Onze ultra beveiligde omgeving koppelt met bijna alle verzekeraars en administratiepakketten. Hiermee heb je dus ultiem gemak en inzicht in een handomdraai. Zonder in te boeten aan veiligheid. Je verbetert deze juist!

Wil je meer weten? Neem even contact met ons op! Vrijblijvend uiteraard. Het eerste rondje is van ons! Zo laten we je graag een demo zien van onze uitgebreide digitale oplossingen.

 

 

 

Laatste nieuws

Pensioenblog #5 Employability is het toverwoord

Pensioenblog #5 Employability is het toverwoord

    Pensioenblog #5 Employability is het toverwoord Je kunt de krant niet open slaan, of je leest er over. Pensioenakkoord, pensioenstakingen, AOW leeftijd bevriezen. Bonden Er wordt reikhalzend uitgekeken naar een eventueel pensioenakkoord. Dat...

Internationale vrouwendag

Internationale vrouwendag

  Internationale vrouwendag. Wat heeft dat nu weer met pensioen te maken? Nog niet eens zo heel lang geleden werden vrouwen in pensioenregelingen anders behandeld dan mannen. Dat kwam uit de tijd dat we in Nederland nog uitgingen van de “klassieke”...

Zit jij er warmpjes bij?

Zit jij er warmpjes bij?

Je zou het niet zeggen, maar het is vandaag Warme Truiendag! Ook al tikt het kwik vandaag de 17 graden aan, wij staan er even bij stil. Hoe warmpjes zit jij er eigenlijk bij? Wanneer mag jij “met pensioen”? Pas op je 68ste? Of al op je 65ste?...

Lekker puzzelen

Lekker puzzelen

    Het is vandaag Internationale Puzzeldag! Maar dat wist je natuurlijk al lang….. Wij hebben er weer een heel jaar naar uitgekeken. Wat zouden we anders moeten op een dag als vandaag ?. Gelukkig mogen wij het hele jaar door puzzelen. Met mooie...

Pensioenblog #3 Verder kijken dan kosten en opbrengsten

Pensioenblog #3 Verder kijken dan kosten en opbrengsten

  Een pensioenregeling inrichten is helaas geen klusje “voor tussendoor”. Ook het verlengen van een pensioenregeling is een serieus karwei. Immers moet er uiterst secuur worden gekeken wat uw wensen en eisen zijn. Wat uw budget is en wat er vanuit...

Wat verandert er in 2019?

Wat verandert er in 2019?

    Aanpassingen in cijfers en wetgeving per 2019 Ieder jaar worden er bepaalde kengetallen voor pensioenregelingen aangepast.  Hieronder lees je welke (fiscale) getallen er gelden voor het jaar 2019. Tevens kun je lezen wat er wijzigt in de...

Heeft u vragen?

088-1245000
info@lifebenefits.nl
Ginnekenweg 311
4835 NC Breda

Volg ons op social media

Inloggen MijnLifeBenefits

Share This